language
Clichy la garenne

Informations

Location : CLICHY LA GARENNE – FRANCE
Adress : RUE PIERRE BEREGOVOY
For : SEMERCLI
Surface : 3.500 m²
$ : 5.5 m € HT
Year : 2014
Label : H&E Label BBC Effinergie
Team : AGENCESM + SIBEO  engineering + VPEAS
Statut : Concours sur invitation
Awards : /

 

An unhealthy residence is transformed into building for social housing. The shape of the building is designed by the course of sun. The geometry of the building decomposes into a body horizontal along the street and a vertical exgrowth to let penetrate into the light on all the facades. And finally to enlight the hidden courtyard on the back of the building.

The new building changes the urban pattern. A tower takes place now at the corner of the street. The building is in one hand a signal at the gate of the borough and in other hand a new skyline of the street.
The whole presents a continuous building which recovers. The south facade welcomes a colored fresco.